dijous, 22 de novembre del 2012

Racó de música


L'altre dia, a Música vam fer un Racó de Música en grups de 5-6 persones, el meu grup estava format per la Xènia, la Marta, l'Alex, la Miriam, l'Alba i jo, per fer el racó teniem que explicar els nostres objectius, per qui anava dirigit i de quins elements constatava:

Primer de tot, un racó de música és un espai educatiu on els nens poden anar-hi lliurement i així reforçar el què s'ha fet a classe.

El nostre racó de música va destinat a infants d'entre 1 i 2 anys.
El tema d'aquest racó, és el de les quatre estacions. En aquest trimestre, a l’aula de música, hem treballat al compositor Vivaldi i d'ell, la cançó de les quatre estacions. 
Per tal de reforçar les estacions de l'anys, ens hem après una sèrie de cançons populars que parlen de les quatre estacions aquestes són (El sol solet (associat a l'estiu), Cargol treu banya (associat a la primavera), la Castanyera (associat a la tardor) i el Caga tió i els tres reis de l'Orient ( associat a l'hivern). Hem col·locat dos cançons més a l'hivern ja què és l'estació més propera.

L'objectiu del nostre racó és; fer arribar la música als nens més petits d'una manera diferent i què els infants puguin explorar i experimentar tot l'espai donat al seu ritme, per tant, el nostre racó és un espai lliure on els nens hi van quan volen.

Els materials que podem trobar en aquest racó són; 


  • Els sonalls de diferents tonalitats (més greus i més agudes) que són característiques que hem treballat a classe.
  • Dos mòbils diferents amb elements reutilitzats fent així, que els nens observin i s’interessin per la música. Un dels mòbils està construït amb CDs que amb la influència de la llum brillen i creen formes a la paret, a sota de cada CDs hi ha penjada una nota, aquestes són la negra, blanca i corxera, la nostra intenció és què els infants comencin a relacionar-les amb les formes de les notes musicals. L’altre mòbil esta compost per quatre iogurts buits, dins de cada iogurt, hi ha un pal de fusta, d’aquesta manera adoptan la forma de campana i poden fer sons amb ells. Amb aquest mòbil volem que el nen descobreixi nous sons i que investigui, donant-li la possibilitat de que ell sigui el creador de la música.
  • Un CD que conté totes les cançons treballades a classe, en ell està la cançó original i una gravada per els nens i nenes de la classe. Hem pensat en col·locar-hi la cançó original perquè si volen, els nens poden sentir la cançó quan vulguin i cantar-la, el fet de col·locar també la gravació, és perquè els nens puguin sentir-se cantar i puguin veure la diferencia de veu junt amb la lletra original.

Fotografia de grup
Per veure més fotos del nostre Racó de Música : FOTOS

L'experiència de fer un racó de música, ha estat molt divertita, ja que hem pogut fer element musicals i divertits per a nens més petits, esperem què amb aquest petit racó tothom s'hi senti agust i pugui disfrutar de la música tal i com la disfrutem nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada