dissabte, 6 d’octubre del 2012

Vídeo i educació

Resum

Al llarg de la història hi han hagut dos grans onades en la evolució tecnològica. Actualment estem a la tercera, amb una sensació d'inseguretat, una situació de canvi accelerat. Fa falta una perspectiva històrica per saber en profunditat el que s'està vivint. Es diu que ara és la era especial de la informació, civilització de la imatge i la informàtica, però s'està passant d'una cultura de paraula a una cultura de imatge, sense passar per una etapa intermèdia. Avui en dia la imatge és la forma superior de la comunicació, la nostre visió del món està molt lligada als mitjans de massa però, les escoles tenen por al canvi i per això segueixen amb els mètodes tradicionals. 

S'han fet investigacions per saber quin és el paper que fan els hemisferis cerebrals en la eleboració del pensament humà i del comportament.

Hemisferi dret: 


És la part visual, espacial, intuitiu i creatiu. És l’hemisferi amb major sensibilitat per lo acústic.

Exemple:

Dinner for tw(Vídeo motivador amb música que ajuda al relat)

Hemisferi esquerra:

És la part racional, analític, temporal i verbal . És el que té major sensibilitat per tot lo visual. Preponderant en el pensament analític y en la lògica formal.

Exemple:

Breu història de Catalunya  (Vídeo individual, serveix per aprofudir la lliçó. No està fet per emocionar sinó per apendre dades) 


                             Llibre: Ferrés, Joan; Vídeo y educación; ed. Paidós
                             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada