dimarts, 30 d’octubre del 2012

Delicious

http://www.geekets.com/2011/04/
yahoo-vendio-delicious-a-youtube/ 

Normalment fem servir els típics marcadors del navegador, els anomenats "preferidos" però, el desavantatge d'aquests és, per una part, la incapacitat de veure les pàgines que hem guardat un cop canviem d'ordinador i, per l'altre, la pèrdua d'aquests si l'ordinador es fa malbé. Delicious en canvi, ens permet visualitzar les nostres pàgines web preferides en un lloc web, ja què és un servei de gestió de marcadors socials en web, a mès, permet etiquetar-les i afegir-hi una descripció per tal de trobar-les més fàcilment en un futur.


És molt fàcil de fer servir, simplement ens creem un compte a www.delicious.com i ja podem començar a afegir-hi pàgines amb el botó "Afegir Enllaç". Una manera molt fàcil d'utilitzar Delicious, és afegir al nostre navegador dos botons, un és el Tag, el qual serveix per afegir els enllaços a Delicious, i l'altre és el propi botó de la web, que et permet anar al teu compte. A part de guardar les nostres pàgines web preferides, Delicious també ens permet compartir-les amb els demès usuaris, ja què és un lloc públic i d'aquesta manera, es crea una xarxa que produeix un flux constant de pàgines web molt interessants. 


A la classe de GTIC, ens van manar una activitat amb el Delicious. Aquesta consistia en crear-se un compte, afegir-hi enllaços de pàgines web i afegir-ho al nostre blog. 

1. Com ens creem un compte? 

Primer hem d'entrar a la pàgina de Delicious: http://www.delicious.com, un cop allà, hem de crear-nos un compte donant-li al botó Join o Join Delicious. Aleshores, ja podem escollir com volem registrar-nos (via Facebook, Twitter o correu electrònic), en el meu cas, escolliré el correu electrònic. Un cop allà, hem d'afegir les nostres dades personals, donar-li a "Crate my count" i començar a utilitzar Delicious





2. Com afegim enllaços? 


Un cop creat el nostre compte, ja podem començar a afegir-hi enllaços. Per això, primer hem de trobar una pàgina web que ens interessi i que vulguem agregar, jo escolliré la pàgina del departament d'ensenyament.



Tenim dues maneres d'agregar un enllaç a Delicious, la primera és manualment i la segona a traves dels botons que podem instal·lar al nostre navegador. 



        2.1. Manualment: Per fer-ho, tan sols hem de donar-li a "Add link", enganxem el link i li donem a "Save". Desprès, ens surt una pantalla, on podem col·locar etiquetes i una descripció a la pàgina. Finalment li donem a "Save" i ja tenim la nostre pàgina web al Delicious. 













2.2. Amb el botó: Aquesta manera, ens permet afegir enllaços al Delicious de forma més ràpid. Per instal·lar-lo a Google Chrome, hem de buscar Delicious Tool a google, un cop trobat el botó, l'instalem donant-li a "Añadir a Chrome" i "aceptar". 




Un cop instal·lat, ens apareixerà el botó de Delicious al nostre navegador i d'aquesta manera, ja podrem afegir de forma més ràpida les nostres pàgines web al Delicious. 


















webs consultades: http://es.wikipedia.org/wiki/Delicious 
                               http://www.youtube.com/watch?v=bl_fx2nYmrU&feature=youtu.be

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada