dimarts, 25 de setembre del 2012

Què és un bloc?

Els blocs són llocs web què s'actualitzen periòdicament i on es recopila cronològicament textos o articles d'un o diversos autors, en què primer apareixen els més recents. L'autor del bloc, pot actualitzar-lo i editar-lo totes les vegades que vulgui.

Principalment, la finalitat del bloc és la de comunicar, el bloc pot contribuir a enriquir les interaccions entre els alumnes i entre aquests i el professor per afavorir aprenentatges educatius, a mès, permet establir una comunicació amb persones i grups de més enllà de l'àmbit educatiu.

Diccionari sobre bloc:

  • Plataformes: Són els programes que et permeten crear blocs, wikis, etc
  • Entrades: Part principal del bloc on es visualitza la informació que es vol transmetre
  • Blogroll: Un blogroll és una serie d'enllaços, mostrats en la portada del bloc, que l'autor recomana i que destaquen per la relació que tenen amb la temàtica del bloc o per altres elements.
  • Blogosfera: És el terme amb el qual s'agrupa la totalitat de weblogs. A partir d'enllaços, comentaris o referencies es crea un conjunt de comunitats que conversen, comparteixen i es comuniquen de forma global.
  • Web2.0: Una nova web creada per Tim O'Reilly el 2004 que consisteix en una nova web basada en comunitat, on els usuaris són els creadors i on hi ha comunicació.
  • Widgets: Complements que permeten ampliar una plataforma.
  • Retoenllaços: Es dona al fer referència a un article o entrada d'un altre bloc, això fa que hi hagi una relació entre els dos blocs, fent possible la visualització de quins blocs enllacen directament a un article concret.
  • RSS, feed: RSS (really simple syndication), permet a l'usuari afegir una font d'interès per tal de que li arribin totes les actualitzacions d'aquesta sense necessitat d'anar comprovant si hi ha novetat en cada una d'elles.
  • Pàgines estàtiques: Són aquelles que tan sols contenen una entrada.



Aquí us deixo un vídeo sobre el funcionament dels blocs:


vídeo de "tronick"


                            http://www.youtube.com/watch?v=hrs8MGWhDhg
                            http://es.wikipedia.org/wiki/Blog
                           Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents (Francesc Balagué, Felipe Zayas)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada