divendres, 28 de setembre del 2012

El regal de la comunicació

A l'aula de COED, el professor, ens van manar fer un resum d'un text i aquest, s'anomenava " El regal de la Comunicació" (El resum teníem que fer-lo en grups de 3, jo el vaig fer junt amb la Marta López i la Gemma Cabrero).


EL REGAL DE LA COMUNICACIÓ

Al segle XXI ha aparegut una nova civilització per part de les noves tecnologies. Actualment, davant
aquesta nova civilització ens trobem amb uns canvis en els valors i en el sistema que hi havia hagut
anteriorment.
Aquesta societat de la informació, comunicació i coneixement, és una societat incerta i desconeguda
i un abast molt gran.


A mesura que creix la informació, també creix la independència i amb ella més ganes de llibertat, més complexitat, més alternatives, però també més incertesa. Aquesta incertesa està produïda perquè amb un creixement de la informació cada cop més complex hi ha un creixement de nous errors.


Actualment, una persona del segle XXI, pot amb tan sols un dia, obtenir la mateixa quantitat d'informació que una persona que va viure al segle XVIII podia obtenir al llarg de la seva vida.


Aquesta societat del coneixement, de la informació, digital i globalitzada ha multiplicat la quantitat d'informació, els mecanismes de transmissió, i aquest fet, ens portarà cap a la fragilitat i la vulnerabilitat. L'única cosa que pot donar sentit o significat en un món on el nostre entorn es va desfent, es l'entropia, ja que el nostre grau d'incertesa el podem mesurar a partir d'aquesta.


Durant molts anys, la gent a intentat trobar noves tecnologies per tal d'eliminar els efectes de les seves limitacions com la memòria, ja que una persona no té tanta capacitat d'emmagatzematge o la dificultat d'enviar informació més enllà de la co-presència dels interlocutors. Aleshores, tots els mitjans de comunicació i emmagatzematge que s'han creat els darrers anys, poden ser considerats signes de victòria.


De tota manera, tal i com diu Serrano, hem d'aconseguir harmonitzar les noves tecnologies amb els vells algoritmes configuradors de l'aparellament ideal entre l'activitat cognitiva i l'emotiva, es a dir, tenir les emocions al punt. 



Gemma Cabrero
Alba Linares
Marta Lòpez





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada