dijous, 20 de setembre del 2012

Una mica de música


Bon dia a tothom, avui us parlaré una mica sobre la música ja que abans d'ahir vam començar la primera classe i he pogut adonar-me de que vaig una mica perduda.



El so



By: basykes
http://www.flickr.com/photos
/basykes/8933562/sizes/m/
El so és un conjunt d'expressions sonores on els infants exploren a partir de gargots musicals (aquests gargots són iguals que els gargots que poden realitzar en un full al intentar fer un dibuix).

La definició de música és la d'un art que s'expressa mitjançant un ordre dels sons en el temps, la música, al contrari que els gargots musicals, es realitza intencionadament i aquesta intencionalitat es dona per el gust del so ( la persona que toca un so li agrada i el va repetint constantment), per la significació ( el so realitzat pot representar alguna cosa com el corrent d'un riu o el tràfic de la ciutat) i finalment per l'organització ( un cop escollits els sons, aquests es poden ordenar per tal de crear una melodia).



  

       

   El silenci i Jonh Cage

Sempre que estem en algun lloc sense música i sense sons i sorolls diem que hi ha silenci però, es pot dir realment que existeix el silenci? El silenci aguditza l'oïda, quan ens quedem callats en un principi pot ser que no escoltem res però desprès d'uns segons comencem a escoltar aquell nen que corre per el carrer, el gos del veí o fins i tot el nostre propi pols.

Jonh Cage, compositor nascut el 1912 a Los Àngeles va realitzar un concert anomenat 4'33" on durant aquest període de temps (4 minuts i 33 segons) ell junt amb un conjunt d'instruments van estar en silenci, sense tocar ni una sola nota. Segons quina gent del públic, com és d'esperar es sentien incòmodes, estaven en tensió o fins i tot insultats, però per alguna altre gent era un moment de relaxació i de pensament.

Amb això es podria dir que la gent no esta acostumada a segons quins canvis o fins i tot al silenci, cosa que pot produir incomoditat i molèsties.



webs consultades:    apunts de la classe de música
                              http://es.wikipedia.org/wiki/John_Cage
                              http://es.wikipedia.org/wiki/4′33″
                              http://www.uclm.es/artesonoro/olobo3/fetterman/variaciones.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada